Strijden met Feyenoord en Ajax: 'Nee, dat had ik ook niet verwacht'

Strijden met Feyenoord en Ajax: 'Nee, dat had ik ook niet verwacht'

24 maart - 19:35
52

Mees Hoedemakers is positief verrast door de prestaties van NEC dit seizoen. De Nijmegenaren strijden samen met onder meer Ajax om de vijfde plek, terwijl over een maand de bekerfinale tegen Feyenoord wacht.

"Zo klinkt het wel heel goed", zegt Hoedemakers tegen Voetbal International, wanneer hij wordt geconfronteerd met de bekerfinale en strijd met Ajax. "Ik wist dat we een kwalitatief goed team hadden en dat we zeker voor de play-offs konden meedoen. Dat het nu zó goed samenvalt, dat is heel fijn. Nee, dit had ik ook niet verwacht."

"De reeks die we hebben neergezet, is gewoon heel erg goed", vervolgt Hoedemakers. "En ja, er zit ook weleens een mindere wedstrijd tussen zoals bij RKC. We willen natuurlijk altijd winnen, maar doordat we nu zo presteren, betekent dat niet dat we iedere week moeten winnen. Soms zit het ook even tegen, heb je even pech of een mindere dag. Dat hoort er ook bij.’

Waar Hoedemakers in zijn tijd bij SC Cambuur regelmatig trefzeker was, ook van grote afstand, scoorde hij tot dusver slechts één keer in het shirt van NEC. "Als ik eenmaal in een goede positie ben en mijn aanname is goed, dan is de kans groot dat ik scoor. Het zit soms net even in de details. Mijn schot gaat vaak in een streep omhoog, in tegenstelling tot andere spelers, waarbij de bal omhoog gaat en vervolgens daalt. Mijn schot wordt sneller geblokt. Daarin moet het net even meezitten. Ik kan zeker nog vaker scoren en dat gaat ook wel komen, hoor. Misschien bewaar ik ’m wel voor de bekerfinale, haha. Wie weet."