Kraay heeft afwijkende Oranje-mening: 'Snap er niks van, hij is niet geslaagd'

Kraay heeft afwijkende Oranje-mening: 'Snap er niks van, hij is niet geslaagd'

26 maart - 20:10 Laatste update: 20:22
12

Mark Flekken maakte tegen Schotland (4-0) op een groot aantal momenten een behoorlijk goede indruk, maar niet op Hans Kraay jr. De analist van ESPN verbaasde zich enorm over de paar risicovolle ballen die de doelman verstuurde. 

Koeman verklapte in aanloop naar het duel met Schotland al dat Flekken zou gaan keepen. "Weet je waar ik helemaal niks van snap", begint Kraay jr. "Mensen die er echt voor gestudeerd hebben, zeggen dat Flekken geslaagd is voor zijn examen. Hij is wat mij betreft helemaal niet geslaagd", is de oud-verdediger kritisch. 

"Hij heeft goed gekeept met hoge ballen, hij pakt een paar geweldige reflexen", somt Kraay jr. op. 'Maar hij geeft twee keer iemand een bal met zijn gezicht naar hem toe, terwijl die speler omringd staat door drie Schotten. Straks speelt hij een geweldig EK, heeft hij vier keer lekker gekeept , en dan staan we in de kwartfinale tegen Engeland met nog vijf minuten te gaan, en dan geeft hij ook zo'n balletje. Wat dan?"

Tegen Duitsland kiest Koeman voor Bart Verbruggen onder de lat. "Ik mag hopen dat Ronald Koeman tegen Verbruggen heeft gezegd dat als het enigszins risicovol is, hij die bal een hengst moet geven."