Vink vertelt over Ajax-belofte: 'Wilde bier drinken en uitgaan en is toen gestopt'

Vink vertelt over Ajax-belofte: 'Wilde bier drinken en uitgaan en is toen gestopt'

30 maart - 22:26 Laatste update: 22:27
41

Marciano Vink heeft een boekje opengedaan over Ajax-talent Luca Messori. De zestienjarige middenvelder blonk uit in de eerste duels op de Future Cup, maar stopte niet lang geleden nog met voetballen op het hoogste niveau.

Op de Future Cup was Messori tot dusver trefzeker in alle duels van Ajax, dat er wedstrijden tegen Manchester City en Partizan Belgrado op heeft zitten. Bij De Eretribune vertelt Vink over de zestienjarige middenvelder met Italiaanse roots. "Die jongen speelde vanaf zijn zesde bij Ajax. Maar toen hij in de Onder 13 zat, besloot hij te stoppen", begint Vink.

"Ajax wilde toen heel graag dat hij bleef, hij hoefde dus niet weg. Messori zat altijd aan de bovenkant van de selecties. Hij speelde altijd, maar hij had er genoeg van. Hij wilde gewoon met zijn vrienden leuke dingen doen. Hij wilde bier drinken en uitgaan, dus toen is hij gestopt. Die jongen woonde in Bussum: daar komen die gasten al bij elkaar als ze veertien, vijftien of zestien zijn."

Ajax heeft de deur altijd opengehouden voor Messori, die uiteindelijk besloot terug te keren. "Ajax heeft gezegd: je mag altijd bellen als je je bedenkt. Er ging drie jaar overheen. Toe hij zestien was, heeft hij Ajax gebeld en gezegd dat hij terug wilde komen. Nadat hij twee weken proef had gedraaid, zei Ajax: kom maar meteen. Nu is deze jongen één van de grote uitblinkers op de Future Cup."