'Natuurlijk maak ik me zorgen, degradatie zou een ramp betekenen voor de club'

'Natuurlijk maak ik me zorgen, degradatie zou een ramp betekenen voor de club'

1 april - 15:55
40

Trainer Marinus Dijkhuizen en middenvelder Kenzo Goudmijn zien dat het de verkeerde kant opgaat bij Excelsior. De Kralingers pakken amper punten meer in de Eredivisie, waardoor termen als 'code rood' vallen in Rotterdam-Kralingen.

Na de nederlaag tegen Go Ahead Eagles van afgelopen weekend is Excelsior afgedaald naar de zestiende plek in de Eredivisie. Als de Rotterdammers daadwerkelijk zestiende worden, wachten de play-offs om promotie/degradatie. "Het is momenteel gewoon niet genoeg. Dat blijkt uit de cijfers", is Goudmijn tegenover het Algemeen Dagblad duidelijk. "Ik vind het echt verschrikkelijk om te zien dat we dit soort resultaten halen."

Trainer Dijkhuizen weet ook dat zeer spoedig gekeerd zal moeten worden. "Natuurlijk maak ik me zorgen", zegt hij. "Degradatie zou een ramp betekenen voor de club en heeft veel impact op iedereen. Je weet ook hoe moeilijk het is om vanuit de Keuken Kampioen Divisie weer terug te komen."

Goudmijn houdt goede hoop op directe handhaving, maar ook hij ziet dat de nood aan de man is. "Ik ben positief en denk vaak dat het goed komt. Dat zit in mijn karakter. Maar we kunnen er niet omheen dat het twee voor twaalf is."