Van der Meijde spreekt schande van Ajax: 'Nu wil ik Sneijder en Jansen zien'

Van der Meijde spreekt schande van Ajax: 'Nu wil ik Sneijder en Jansen zien'

4 april - 19:14 Laatste update: 19:28
77

Als het aan Andy van der Meijde ligt, wordt Pascal Jansen de nieuwe trainer en Wesley Sneijder de nieuwe technisch directeur van Ajax. Zijn Ajax-hart huilt, vertelt de oud-international aan De Telegraaf.

"Het is echt een schande", zegt Van der Meijde over de rampweek van Ajax, waarin Alex Kroes de wacht werd aangezegd door de raad van commissarissen. "Wie moet de handschoen nu oppakken? Ik vind het moeilijk. Het is alsof je niemand meer kan vertrouwen in de voetballerij. Mensen zonder Ajax-hart willen hun zakken vullen. Het gaat nu al twee jaar zo. Schandalig. Dit is de grootste club van Nederland, hè."

Sneijder en Jansen zouden een antwoord op de problemen kunnen zijn, betoogt Van der Meijde. "Ik zou Wesley aanstellen als technisch directeur. Als hij belt: iedereen kent hem. Als trainer zou ik graag Pascal Jansen willen zien. Hij heeft het goed gedaan bij AZ, al was de laatste periode minder. Maar hij heeft een groot aandeel gehad in de successen."

"Ajax moet weer opnieuw beginnen", treurt Van der Meijde, die ook heeft gelezen dat Jordi Cruijff en Xavi aan Ajax worden gelinkt. "Iedereen dacht: dit seizoen vergeten, dramatisch, een schande, en volgend seizoen beginnen we opnieuw met een nieuwe selectie en nieuwe trainer. Nu moeten we weer wachten... Het is allemaal los zand. Ajax huilt, heel hard."

Bekijk de #DoneDeal-special over de breuk tussen Ajax en Alex Kroes!