Vijf voor twaalf in Volendam: 'Gooi de amateurs er maar in'

Vijf voor twaalf in Volendam: 'Gooi de amateurs er maar in'

7 april - 08:54
13

In Volendam bestaat er weinig vertrouwen in lijfsbehoud van de plaatselijke FC. De club uit het vissersdorp staat momenteel steevast onderaan de Eredivisie, en speelt zondag een heuse degradatiekraker tegen RKC Waalwijk. Een laatste kans op het ontlopen van degradatie, lijkt het.

Na twee seizoenen Eredivisie lijkt een degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie bijna onvermijdelijk voor FC Volendam. Het gelijke spel van donderdag tegen Feyenoord was verrassend, maar zes punten goedmaken op nummer zestien Excelsior Rotterdam wordt nog moeilijk. Zondag kan de wedstrijd tegen nummer vijftien RKC weleens de laatste strohalm zijn voor de Volendammers.

Wedden

Meer odds

In het vissersdorp is er echter weinig sprake van hoop. Het Algemeen Dagblad ging er langs om opinies te meten. "Ik zie het niet gebeuren met deze selectie. U wel? Nee, toch? En met deze trainer ook niet, denk ik", steekt een visverkoper van wal. "Er is veel uitgegeven de laatste jaren. Meer dan dat er binnenkwam", gaat een bakker verder. "Maar als ik terugkijk is dat het toch wel waard geweest. Je wilt op het hoogste niveau spelen. Dat is gelukt. Nu weer terug naar de eerste divisie. Al met al is het hartstikke knap voor zo’n kleine club", wordt er genuanceerd.

De Volendammers weten wel waar het aan ligt dat Volendam het zwaar heeft. "Bijvoorbeeld dat ze nu op een matje liggen tijdens de training. Dat is geen trainen meer, dat kan mijn kleindochter ook", klinkt het. "Robert Mühren voetbalt met allemaal vreemden om zich heen", noemt een ander als reden. "Wist je dat onze amateurs bovenaan staan? Met elf Volendammers in de basis. Gooi die er maar in."