Go Ahead bijt zich stuk op Almere en ziet NEC uitlopen in strijd om vijfde plek

Go Ahead bijt zich stuk op Almere en ziet NEC uitlopen in strijd om vijfde plek

7 april - 16:24
12

Go Ahead Eagles en Almere City hebben zondagmiddag, terwijl zich in Rotterdam een bizarre Klassieker afspeelde, met 1-1 gelijkgespeeld. Allebei de doelpunten in De Adelaarshorst vielen voor rust. 

Go Ahead trekt dit seizoen vaak aan het langste eind in eigen huis. Ook tegen het altijd stugge Almere begonnen de Deventenaren uitstekend. Al na 11 minuten spelen lag de bal in het net. Oliver Edvardsen kreeg de bal voor zijn voeten uit de rebound, en vond het net. 

De Go Ahead-vreugde was van korte duur, want twaalf minuten later stond het alweer 1-1. Spits Thomas Robinet sprong hoger dan de rest en knikte de bal keurig in de lange hoek. 

Na rust gebeurde er niet al te veel meer. Go Ahead zette wel aan, maar Almere bood dapper weerstand en mocht zich op een gegeven moment zelfs de betere ploeg noemen. Go Ahead leek in de slotfase nog even een strafschop te krijgen, maar arbiter Bas Nijhuis besloot anders. 

Gescoord werd er niet meer, waardoor Go Ahead directe concurrent NEC uit ziet lopen in de strijd om de vijfde plek. Almere blijft twaalfde.