Kuyt slaat terug en dankt Belgische pers: 'In Nederland wordt op de man gespeeld'

Kuyt slaat terug en dankt Belgische pers: 'In Nederland wordt op de man gespeeld'

15 april - 09:44
194

Dirk Kuyt is dolblij, nu Beerschot onder zijn leiding kampioen is geworden in Challenger Pro League, het tweede niveau in België. In gesprek met de Gazet van Antwerpen slaat hij terug naar zijn Nederlandse criticasters.

Na zijn mislukte periode bij ADO Den Haag, waar hij na zestien wedstrijden werd ontslagen, nam Kuyt sportieve revanche in België. "Een titel veroveren: dat gebeurt soms maar één keer in een carrière. Het is uniek. Zeker voor deze spelers. Het is enorm knap wat ze gepresteerd hebben", jubelt de 104-voudig international.

Kuyt voelt respect in België, iets wat hij soms mist in Nederland. "Er zijn een aantal zaken gebeurd in Nederland, waardoor de media me daar heel negatief benaderen. Dat is ook een van de redenen waarom ik vandaag hier ben. En waarom ik me hier heel erg thuis voel. Ik word hier beoordeeld op de trainer die ik ben."

"Ik heb geen moeite met kritiek. Als het slecht is, dan is het slecht", benadrukt Kuyt. "Jullie benoemen dat ook. Maar uiteindelijk zeggen jullie dat dan wel met respect voor mijn persoon. Daar wil ik jullie voor bedanken."

"In Nederland is het heel normaal dat er op de man gespeeld wordt. Wij vinden het fantastisch om iemand helemaal met de grond gelijk te maken. Vincent Janssen heeft het onlangs ook aangehaald in een interview. Zelfs Jordan Henderson maakte het mee bij Ajax. En die jongen heeft de Champions League en de Premier League gewonnen."