Kieft blijft zich verbazen over Feyenoorder: 'Het is echt schrikbarend slecht'

Kieft blijft zich verbazen over Feyenoorder: 'Het is echt schrikbarend slecht'

15 april - 23:24 Laatste update: 23:33
28

Santiago Gimenez heeft betere tijden gekend bij Feyenoord, zien ook Dick Advocaat en Wim Kieft. De spits worstelt met zijn vorm en komt nog zelden tot scoren. 'Schrikbarend slecht', zijn de prestaties van Gimenez in de ogen van Kieft, zo zegt hij bij Veronica Offside.

"Ik vind het goed dat hij (Arne Slot, red.) hem laat staan", zegt Advocaat. Als Genee vervolgens vraagt hoe lang Advocaat Gimenez het vertrouwen zou blijven geven, geeft de bondscoach van Curaçao aan dat hij dat moeilijk in kan schatten. "Ja, dat is een goede, maar als je minder vertrouwen hebt in die andere spits, dan laat je hem staan." Volgens de statistieken zou Ueda momenteel beter in vorm zijn dan Gimenez, maar daar heeft Advocaat maling aan. "Je moet kiezen op gevoel, en op je ogen."

"Dat is allemaal leuk en aardig, zulke statistieken, maar ik zie maar één ding, en dat is drie goals (Gimenez) en één goal (Ueda)", vult Kieft aan. "Drie doelpunten in elf wedstrijden, dat is schrikbarend weinig. Zeker als je in een elftal speelt dat zo aanvallend en goed speelt als Feyenoord. Voor een héle goede spits, dat je dan in elf wedstrijden drie goals maakt... het is echt schrikbarend slecht."