FC Groningen doet goede zaken in Euroborg en wint ruim van SC Cambuur

20 april - 22:55 Laatste update: 23:08
105

FC Groningen heeft zaterdagavond goede zaken gedaan in de strijd om promotie naar de Eredivisie. In eigen huis werd met 3-0 gewonnen van SC Cambuur. Volgende week wacht de kraker met koploper Willem II.

Het was een mooie avond voor de groen-witten in het noorden van het land. In een koude, maar goedgevulde Euroborg was het Marvin Peersman die in de 23ste minuut het thuispubliek voor het eerst op de banken kreeg. De verdediger van FC Groningen kopte bij de tweede paal binnen uit een hoekschop van Leros Duarte.

Een kleine tien minuten later verdubbelde Thom van Bergen de score voor de thuisploeg. De aanvaller werd weggestoken door Romano Postema en rondde oog in oog met doelman Yanick van Osch feilloos af. Hidde Jurjus kreeg na bijna zeventig minuten spelen een rode kaart, waardoor FC Groningen met tien man verder moest en de spanning in de Euroborg steeg. Romano Postema maakte aan die nervositeit een einde door vijf minuten voor tijd de 3-0 binnen te lopen.

Zodoende reist FC Groningen met vertrouwen af naar Tilburg, waar volgende week de topper tegen koploper Willem II op het programma staat. FC Groningen staat nu derde met 70 punten, Roda JC tweede met 71 punten. Willem II heeft er 74. De bovenste twee ploegen uit de Keuken Kampioen Divisie promoveren rechtstreeks naar de Eredivisie.