NEC-back overtuigd: 'Meer dan één keer laten zien dat we geen Kuipvrees hebben'

NEC-back overtuigd: 'Meer dan één keer laten zien dat we geen Kuipvrees hebben'

21 april - 16:25 Laatste update: 16:29
11

Calvin Verdonk is ervan overtuigd dat NEC zondagavond in staat is om Feyenoord te verslaan in de bekerfinale. De Nijmegenaren hebben volgens de linksback immers geen last van Kuipvrees. 

De 26-jarige Verdonk, die tegen zijn oude club Feyenoord vrijwel zeker aan de aftrap zal verschijnen, merk in gesprek met De Telegraaf op dat de balans bij NEC uitstekend is. "De selectie steekt goed in elkaar en is qua leeftijd in balans."

Vanaf 18.00 uur moet het gebeuren, in De Kuip, tegen favoriet Feyenoord. "We hebben meer dan één keer laten zien dat we geen Kuipvrees hebben", vervolgt Verdonk, die daarmee doelt op de bekerclash van vorig seizoen (4-4) en het competitieduel van dit seizoen (2-2). "Daarom geloof ik dat we zondag kunnen winnen."

Verdonk speelde in totaal negentien wedstrijden voor Feyenoord. Wrok jegens zijn oud-werkgever koestert hij niet. "Ik ben met Feyenoord opgegroeid, maar dingen gaan zoals ze gaan. De kans op speeltijd was met jongens als Malacia en Haps gering. Ik heb er door een blessure van Haps aan geroken. Maar toen hij, een jongen die voor veel geld was gehaald, weer fit was, moest ik gelijk plaatsmaken. Toen wist ik dat het tijd was om te gaan."