Feyenoord-directeur bevestigt: enorm bedrag wacht in Champions League

Feyenoord-directeur bevestigt: enorm bedrag wacht in Champions League

29 april - 12:15
96

Feyenoord weet nog niet exact wat deelname aan de Champions League volgend seizoen oplevert, maar de Rotterdammers kunnen zich alvast rijk rekenen. Commercieel Ruud van der Knaap spreekt van een enorme financiële impuls.

Zoals bekend gaat de opzet van de Champions League op de schop. De UEFA verhoogt het prijzengeld met liefst vierhonderd miljoen, tot 2,46 miljard euro. Net als PSV bemachtigde Feyenoord al een ticket en gaat het sowieso tientallen miljoenen verdienen. "Verzekering van Champions League is een enorme impuls voor de club. De rekensom moet nog gemaakt worden, maar het zal minimaal 35 miljoen euro bedragen", vertelt Van der Knaap bij RTV Rijnmond

Feyenoord zal het in het nieuwe Champions League-seizoen wel zonder Arne Slot moeten stellen. De succescoach vertrekt naar Liverpool. "Hij heeft het hartstikke goed gedaan bij Feyenoord. Hij heeft uitstekende prestaties neergezet en daar zijn wij heel dankbaar voor", aldus Van der Knaap. "Als supporter zou ik echt wel trots zijn als Slot die stap zet, maar als directeur kijk je daar anders naar, want het liefst zouden wij nog twee jaar met hem doorgaan."

"Wij hebben ook allerlei snode plannen en willen elke dag beter worden, en Slot heeft bewezen dat hij spelers beter kan maken", vervolgt Van der Knaap, die stelt dat Slot niet alleen een garantie is voor sportief succes, maar ook tot de verbeelding spreekt bij sponsoren. "Hij doet het fantastisch bij Feyenoord."