Gakpo ontvangt complimenten: 'Mensen dachten: wow, wie is deze man?'

Gakpo ontvangt complimenten: 'Mensen dachten: wow, wie is deze man?'

6 mei - 10:50
33

Daniel Sturridge ziet een positieve ontwikkeling van Cody Gakpo bij Liverpool. De aanvaller verkeert de laatste weken in goede vorm en was namens Liverpool tegen Tottenham Hotspur goed voor een goal en een assist. Oud-voetballer Roy Keane heeft echter een andere mening.

Sturridge, die zelf meer dan honderd wedstrijden heeft gespeeld voor Liverpool, had hoge verwachtingen van Gakpo voorafgaand aan zijn komst. "Toen hij op het WK met Nederland speelde, keken mensen naar hem en dachten ze: wow, wie is deze man?", vertelt Sturridge bij Sky Sports. "Hij scoorde in bijna elke wedstrijd. Maar sinds hij naar Liverpool kwam, toonde hij alleen flitsen."

In de laatste weken ziet Sturridge het vertrouwen toenemen bij Gakpo. "Ik denk dat hij op alle vlakken is verbeterd", legt de analist uit. "Ik denk dat hij gewoon vertrouwen nodig heeft en een langere reeks wedstrijden moet spelen. Ik weet sowieso niet of hij een echte nummer 9 is, maar hij doet wat de manager van hem vraagt."

Ook Keane is te gast als analist, maar hij was minder onder de indruk van de prestatie van Gakpo. "Op welke positie je ook speelt, je moet consistent zijn", aldus de oud-voetballer. "De manager moet op je kunnen vertrouwen en Jürgen Klopp is bij Liverpool in een aantal spelers het vertrouwen een beetje kwijtgeraakt. Je moet elke keer weer presteren en dat doet Gakpo niet helemaal op dit moment."

Bekijk #DoneDeal met Gino Bosz hieronder of luister de aflevering op Spotify!