'Ajax, Feyenoord en AZ geïnteresseerd in Barça-aanvaller: één club meest concreet'

'Ajax, Feyenoord en AZ geïnteresseerd in Barça-aanvaller: één club meest concreet'

6 mei - 20:28 Laatste update: 20:33
28

Ajax, Feyenoord en AZ worden genoemd als geïnteresseerde clubs in aanvaller Pau Víctor. Volgens de Spaanse krant SPORT zijn de Alkmaarders op dit moment het meest concreet voor de multifunctionele aanvaller.

Naast de drie Nederlandse clubs zouden er ook een aantal teams uit Spanje geïnteresseerd zijn in Víctor. De 22-jarige aanvaller speelt op dit moment op huurbasis voor het tweede elftal van Barcelona. Girona is zijn officiële werkgever. De Catalanen hebben een koopoptie van drie miljoen euro in het contract met Girona, maar de club weet nog niet of die optie ook geactiveerd gaat worden.

Víctor is een multifunctionele aanvaller die op links, rechts en in de spits kan spelen. Dit seizoen is hij de topscorer namens het tweede elftal van Barça met zeventien goals. Een nadeel voor de geïnteresseerde Nederlandse clubs is wel dat Víctor volgens de krant zelf graag door wil bij Barça. Het is niet bekend hoe de rechtspoot tegenover een stap naar Nederlander staat.

AZ zou volgens SPORT de grootste Nederlandse bewonderaar zijn van Víctor. De Alkmaarders zijn op dit moment het meest concreet voor de aanvaller. Víctor ligt nog tot de zomer van 2025 vast bij Girona. Hoe veel de Spanjaard gaat kosten als een club doorzet, is nog niet bekend.