Bosz heeft duidelijk beeld van toekomstplannen: 'Als het aan mij ligt...'

Bosz heeft duidelijk beeld van toekomstplannen: 'Als het aan mij ligt...'

8 mei - 09:09
22

Peter Bosz hoopt ook komende jaren de hoofdtrainer te zijn van PSV. De oefenmeester werd in zijn eerste seizoen in Eindhoven meteen landskampioen en wil de komende jaren op dezelfde voet verder te gaan.

Earnest Stewart en Marcel Brands waren bij PSV verantwoordelijk voor de komst van Bosz. De zestigjarige trainer kent de twee bestuurders al langere tijd. "Dat maakt het hier een stuk makkelijker. Toch zal het ook hier uiteindelijk een keer misgaan", vertelt de oefenmeester aan Voetbal International. "Als je alleen al in Nederland ziet hoeveel trainers dit jaar alweer zijn ontslagen, of van wie bekend is dat ze volgend seizoen niet meer voor de groep staan... Ik denk dat de helft volgend seizoen korter bij hun club zit dan ik, terwijl ik hier nog niet eens een jaar werkzaam ben."

Tijdens het trainingskamp eerder dit seizoen werd Bosz gevraagd naar zijn toekomstplannen. "Meer in de trant van: Wat wil je na PSV nog doen? Dat overviel me ook, want ik ben daar totaal niet mee bezig", aldus de manager.  "Ik heb het hier hartstikke naar mijn zin. En als het aan mij ligt, dan blijf ik hier lekker. Vanuit dat gevoel gaf ik toen dat antwoord. Ik heb het hartstikke goed bij PSV, mijn vrouw heeft het ook naar haar zin in Eindhoven, dus ik wil hier nog heel lang blijven."

Na het succesvolle seizoen van PSV weet Bosz dat er belangstelling gaat komen voor meerdere spelers, waaronder Johan Bakayoko en Joey Veerman. "Dat betekent toch niet dat we iedere speler waar belangstelling voor is, zullen laten gaan", blikt de oefenmeester vooruit op de transferperiode. "Maar het is wel logisch dat als wij in de Nederlandse competitie zo veel punten voor staan op Feyenoord, wat ook in Europa naam heeft gemaakt, er in Europa een heleboel mensen denken: Wat is dat voor elftal daar?"