Mourinho heeft spijt van afgeslagen aanbod: 'Fout om bij Roma te blijven'

Mourinho heeft spijt van afgeslagen aanbod: 'Fout om bij Roma te blijven'

8 mei - 17:33 Laatste update: 11 mei - 13:45
16

José Mourinho heeft spijt dat hij tijdens zijn dienstverband bij AS Roma niet is ingegaan op een aanbod van de Portugese bond. De inmiddels ontslagen oefenmeester had achteraf gezien naar eigen zeggen beter als bondscoach van zijn land aan de slag kunnen gaan.

"Tja, Portugal. Ik heb twee keer de kans gekregen, maar het kwam niet op het juiste moment. De laatste keer dat ik het aanbod afsloeg, maakte dat me emotioneel. Ik besloot toen bij Roma te blijven, maar ik denk dat ik een vergissing heb gemaakt", vertelt Mourinho aan Koreaanse tak van EA Sports FC.

"Portugal heeft nu een geweldig team, een van de vijf beste. Ik wist dat toen ook wel, maar ik voelde me zeer verbonden met Roma en wilde dus niet weg", legt de Portugees uit. Toch denkt hij dat de kans om zijn land te coachen nog eens zal terugkeren. "De baan is al twee keer voorbij gekomen, maar ik denk dat er nog wel een kans komt en dan zal ik hem zeker grijpen. Hopelijk zal ik dan werken met een generatie die net zo goed is als de huidige", laat Mourinho optekenen.

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: