Slecht nieuws voor geïnteresseerde clubs: Utrecht legt steunpilaar definitief vast

Slecht nieuws voor geïnteresseerde clubs: Utrecht legt steunpilaar definitief vast

10 mei - 11:22 Laatste update: 11:39
55

FC Utrecht heeft de optie tot koop in het contract van Ryan Flamingo gelicht. De felbegeerde verdediger werd afgelopen seizoen gehuurd van US Sassuolo en staat in de belangstelling van onder andere PSV. De Domstedelingen kunnen, nu Flamingo officieel hun speler is, hoog in de boom gaan zitten en een transfersom voor de Nederlander vragen.

Op de clubwebsite bevestigt Utrecht de optie tot koop te hebben gelicht. "Ryan maakt sinds zijn komst naar onze club veel indruk en heeft zich de voorbije maanden bijzonder knap doorontwikkeld", reageert technisch directeur Jordy Zuidam. "Hij is een dragende speler geworden in het elftal van trainer Ron Jans. Binnen de club was iedereen er dan ook van overtuigd dat we de optie moesten lichten." De verdediger ligt nu tot 2027 vast in de Domstad. Naar verluidt maakt de club drie miljoen euro over naar Italië.

Mochten geïnteresseerde clubs zich daadwerkelijk gaan melden in Utrecht, dan is de verwachting dat er een miljoenenbedrag op tafel moet komen. Flamingo groeide dit seizoen uit tot één van de sterkhouders in de Galgenwaard. Op dit moment staat de teller voor de verdediger op 32 officiële wedstrijden in het rood en wit. Als speler van Utrecht maakte hij bovendien zijn debuut in Jong Oranje.

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: