Gemengde gevoelens bij Van 't Schip

Gemengde gevoelens bij Van 't Schip: 'Dat was een beslissing van de club'

12 mei om 17:10
Laatste update: 12 mei om 19:34

John van 't Schip ziet dat hij aan de doelstelling heeft voldaan met Ajax. De Amsterdammers stelden zondag de vijfde plaats in de Eredivisie veilig met een zege op Almere City FC (3-0). De trainer meent evenwel dat er meer in had gezeten dit seizoen.

"We hadden er denk ik meer uit kunnen halen, maar dan hadden we meer moeten doen in de winterstop", stelt Van 't Schip voor de camera van ESPN. Jordan Henderson werd aangetrokken, maar meer transfers bleven uit. "Dat is niet gebeurd en dat is een beslissing van de club. Gezien de omstandigheden die niet ideaal waren, om het zacht uit te drukken, is het een goede prestatie geweest."

Van 't Schip zag dat de selectie onvoldoende in balans was. "We moeten niet vergeten dat we van de achttiende plaats komen. Maar we hebben veel punten verloren in midweekse wedstrijden, daar leverde je een stuk of tien punten in. Daar moet je klaar voor zijn en daar was deze selectie te jong voor. Er was een gebrek aan balans en blessures van belangrijke spelers heeft ons opgebroken", legt hij de vinger op de zere plek.

Van 't Schip laat desondanks in het midden of Ajax er niet alles aan moet doen om routinier Jordan Henderson aan boord te houden. De voormalig Liverpool-middenvelder overweegt een vertrek, mede door een gebrek aan topsportmentaliteit in Amsterdam. "Dat is niet aan mij, maar aan de clubleiding. Op dit moment ben ik daar niet bij betrokken. Henderson is met een bepaalde reden gehaald en het is belangrijk dat er ervaring bij komt om voor de prijzen te spelen. Dat is belangrijk voor de jonge spelers."

De oefenmeester, die een andere rol krijgt binnen de club, weet dat er werk aan de winkel is. "Ajax is een grote club en moet volgend jaar weer voor de eerste plaats gaan. Er moet een goede transferperiode komen en een elftal staan dat weer voor het kampioenschap kan spelen."