Fulham wint weer niet; onwennig debuut Ruiz

Fulham wint weer niet; onwennig debuut Ruiz

11-09-2011 21:03

Aanwinst Bryan Ruiz mocht direct in de basis starten bij de club uit Londen. De aanvaller uit Costa Rica, die overkwam van FC Twente, beleefde een lastig debuut. Ruiz was ongelukkig in zijn acties, hij werd bovendien in de rust vervangen door Moussa Dembélé.

Op het moment dat Ruiz het veld verliet stond de eindstand al op het scorebord. Kort nadat Rubén Rochina de score op prachtige wijze opende op Craven Cottage, hij krulde de bal van afstand achter doelman Mark Schwarzer (0-1), sloeg Fulham terug.

Bobby Zamora kreeg de bal met enig geluk mee en zag kans Paul Robinson met een geplaatste inzet in de lange hoek te passeren: 1-1. Dit resulteerde in de tweede puntendeling van het seizoen voor Fulham, dat nog altijd wacht op de eerste zege. Het gelijkspel leverde hekkensluiter Blackburn het eerste punt van het nieuwe seizoen op.

Komende donderdag staat Ruiz overigens voor een weerzien met zijn oude club. Dan komt FC Twente op bezoek op Craven Cottage in het kader van de Europa League. In de Premier League is Manchester City de eerstvolgende tegenstander van Jols ploeg.

Voor Rovers-spits David Hoilett kwam er een naar einde aan het duel. Hij botste met zijn hoofd hard tegen de uitkomende Schwarzer aan. De aanvaller verliet het veld per brancard met een hoofdblessure. Vermoedelijk heeft hij een zware hersenschudding opgelopen.