Veldtrainer Maaskant: Had dit idee al langer
"Maar ik dacht niet direct aan Amerika, nee"

Veldtrainer Maaskant: "Had dit idee al langer"

09-01-2014 13:08
1

Maaskant was voor het laatst actief bij Dinamo Minsk, waar zijn contract in december voortijdig werd ontbonden. De trainer, die met Wisla in 2011 kampioen van Polen werd, zat sindsdien thuis. "Ik had aanbiedingen op zak, maar daar had ik niet het goede gevoel bij", vertelt hij. Met de aanbieding vanuit de Verenigde Staten was hij wel blij.

"Ik had al langer het idee ergens als veldtrainer onder een manager aan de slag te gaan. Ik zat dan aan Engeland of Duitsland te denken. Niet meteen aan Amerika, nee. Voorlopig heb ik een contract voor een jaar, met een optie voor nog een jaar. We gaan eens kijken hoe het werkt", aldus Maaskant, die aan de slag gaat onder de hoede van technisch directeur en hoofdtrainer Gregg Berhalter, in het verleden actief voor PEC Zwolle, Sparta en SC Cambuur.

"Ik ben altijd contact blijven houden met Gregg. Toen hij net trainer werd, belde hij me wel eens om ervaringen uit te wisselen", vertelt Maaskant donderdag op Schiphol kort voor zijn vertrek naar de VS. Zijn bestemming was overigens niet het koude Ohio maar Miami, waar hij met vertegenwoordigers van zijn nieuwe club de zogenoemde draft bijwoont. Daar worden nieuwe spelers over de teams uit de MLS verdeeld. Kort erna volgt een trainingskamp in Florida.