Tomasson na dramatisch verlopen half jaar weg bij Roda JC

Tomasson na dramatisch verlopen half jaar weg bij Roda JC

Gepubliceerd: maandag 26 mei 2014 om 15:12ma 26-05-2014 om 15:12

Jon Dahl Tomasson vertrekt per direct bij Roda JC Kerkrade. De Deense coach slaagde er niet in de Limburgers op het hoogste niveau te houden. Ook technisch manager Leon Vlemmings vertrekt.

 

Dat heeft de Limburgse club maandag in een persbericht gemeld. Het contract van de Deense trainer liep tot de zomer van 2017. Tomasson nam het eind december vorig jaar over van Ruud Brood, die op non-actief was gesteld. Volgens de club zijn de teleurstellende sportieve resultaten en de daarbij horende degradatie de directe aanleiding voor het vertrek.

Vlemmings, die Tomasson wegplukte bij Excelsior en eerder al in Rotterdam met hem samenwerkte, vertrekt eveneens. Hij verklaart zich solidair aan de Deen, die in zijn ogen een 'wezenlijke schakel van het beleidsontwikkelingsplan' was. De club en Vlemmings beëindigen 'in goed onderling overleg' de samenwerking. Vlemmings was sinds 1 september 2013 in dienst van Roda.

Tomasson zei vorige week nog in het Algemeen Dagblad dat hij negatief verrast was toen hij de Roda-selectie eind vorig jaar onder handen nam. "Natuurlijk wist ik wat er speelde voordat ik kwam, maar dat het zó erg was had ik me niet kunnen voorstellen. En die onrust straalde óók op de selectie af. Zolang je goede resultaten haalt, kun je dingen verborgen houden, maar als het minder gaat dan zie je de échte problemen."

"Ik loop niet weg voor problemen. Het was een leerzaam jaar waarin ik fouten heb gemaakt. En ik vind het echt verschrikkelijk dat we zijn gedegradeerd. Maar Roda JC blijft een mooie club", zei Tomasson, die nu alsnog ontslagen is.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws