Jeugdig AZ maakt indruk in Istanbul: Goed genoeg is oud genoeg
Alkmaarders boeken knappe prestatie

Jeugdig AZ maakt indruk in Istanbul: "Goed genoeg is oud genoeg"

06-08-2015 22:02
5

Net als vorige week bleek AZ donderdag te sterk voor Istanbul Basaksehir (1-2). Tot blijdschap van Thom Haye plaatsten de Alkmaarders zich daardoor voor de play-offs van de Europa League.

Haye was zelf betrokken bij de laatste AZ-goal van Joris van Overeem. "Ik zat vanaf het begin goed in de wedstrijd", glimlachte de aanvaller in gesprek met RTV Noord-Holland. "Iedereen voerde goed uit wat hij moest doen, daardoor kwamen we makkelijker aan voetballen toe. Istanbul Basaksehir wilde vooruit voetballen, zodat ze snel iets konden forceren. Maar wij bleven rustig en gingen niet mee in hun spel."

Een jong AZ kon zodoende tweemaal toeslaan en zich overtuigend plaatsen voor de play-offs. "Ze zeggen altijd: goed genoeg is oud genoeg. Wij waren goed op de hoogte van de kwaliteiten van de tegenstander en daardoor kenden we weinig problemen. Ik heb eigenlijk geen moment gedacht dat het nog fout kon gaan. Natuurlijk was die 1-1 vlak voor rust wel zuur, maar we wisten dat we er nog heel goed voor stonden."