In het kort: Cambuur-spelers bezoeken steward, PEC strikt Twente-bekende

In het kort: Cambuur-spelers bezoeken steward, PEC strikt Twente-bekende

01-02-2016 17:35
2

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Cambuur-spelers bezoeken steward
De spelers van SC Cambuur zijn maandagmiddag op bezoek gegaan bij de vrouwelijke steward die zaterdag gewond raakte door een vuurwerkbom. Deze bom werd op het veld gegooid op de afsluitende training voor de derby met sc Heerenveen. De steward wilde het vuurwerk uittrappen, maar raakte daarbij gewond aan haar voet. Een operatie was noodzakelijk.

De spelers van Cambuur zijn vanmiddag op bezoek gegaan bij de steward die zaterdag gewond raakte door een vuurwerkbom. Klasse!

Geplaatst door Voetbalprimeur op maandag 1 februari 2016

Nederlandse doelman verhuist
De Nederlandse doelman Kelle Roos heeft AFC Wimbledon op huurbasis versterkt. De 23-jarige sluitpost is eigendom van Derby County, maar speelt de rest van het seizoen bij Wimbledon. Hij was eerder actief bij PSV, Willem II en NEC Nijmegen. Roos maakte indruk bij Nuneaton Town en verdiende zelfs een korte stage bij Liverpool. Maar Derby ging met hem aan de haal in 2014. Hij mag bij Wimbledon ervaring opdoen.

Van Veen haakt uit voorzorg af
Kevin van Veen is maandag uit voorzorg afgehaakt op de training van zijn nieuwe club SC Cambuur. Dat meldt zijn club op Twitter. De schrik was even groot, maar de nieuweling lijkt geen ernstige blessure te hebben. Het is afwachten of Van Veen dan ook moet passen voor het komende duel met FC Groningen.

Perez tekent nieuwe deal
Newcastle United is niet alleen druk op de transfermarkt, maar ook intern. De club van de Nederlanders Tim Krul, Daryl Janmaat, Vurnon Anita, Siem de Jong en Georginio Wijnaldum verlengde met aanvaller Ayoze Perez. Hij tekende een nieuw contract tot medio 2021. "Newcastle heeft me alles gegeven en ik ben heel blij hier", zei de speler.

PEC haalt Tanda
PEC Zwolle heeft zich versterkt met Dario Tanda. De middenvelder, voormalig speler van FC Twente en Go Ahead Eagles, mag zich gaan melden bij het beloftenelftal van de Zwollenaren. Daar begint zijn avontuur op weg naar een plek in de eerste selectie. Tanda liet in de zomer zijn contract bij Eagles nog ontbinden vanwege privézaken. "Ik maak op dit moment een mindere periode door in mijn privé-leven, waardoor ik mijn volle focus niet op het voetbal kan hebben. Daarom wil ik de komende tijd gebruiken om goed na te denken over mijn toekomst", zei Tanda toen.

Spits De Graafschap wil niet
Erik Quekel wil De Graafschap niet verlaten voor een huurperiode bij RKC Waalwijk. De spits komt in Doetinchem amper aan spelen toe, maar wil toch voor zijn kans gaan bij de hekkensluiter van de Eredivisie. RKC stond zondag op de stoep. "Maar Erik heeft gezegd dat hij het seizoen liever bij ons afmaakt", zei technisch manager Peter Hofstede in de Gelderlander.

Zweden zonder bondscoach
Zweden verliest bondscoach Erik Hamren na het aankomende EK 2016 in Frankrijk. Dat heeft de bond laten weten. "Erik heeft ons medegedeeld dat hij na het EK wil stoppen als bondscoach", liet Lars-Christer Olsson, de voorzitter van de Zweedse voetbalbond, optekenen. Hamren stond sinds 2009 aan het roer bij de Zweedse nationale ploeg, waarin onder meer Zlatan Ibrahimovic speelt.

Winst in betaald voetbal
Het Nederlandse betaald voetbal heeft voor het zesde jaar op rij winst gemaakt. Het gaat ditmaal om een winst van 38,8 miljoen euro in de Eredivisie, berekende de KNVB. De clubs uit de Jupiler League maakten een nettoverlies van 6,1 miljoen euro. De totale omzet van de Eredivisie bedraagt 443,3 miljoen euro, die in de Jupiler League 'slechts' 61,3 miljoen euro. Op de transfermarkt verdienden Eredivisie-clubs 75,1 miljoen euro. In de Jupiler League staat de teller over het seizoen 2014/’15 op 4,8 miljoen euro aan transferinkomsten.