Miraculeuze ontsnapping Van Marwijk: 'Ze spelen zeer opportunistisch'

Miraculeuze ontsnapping Van Marwijk: 'Ze spelen zeer opportunistisch'

06-09-2016 17:50
14

Bert van Marwijk heeft met Saudi-Arabië dinsdagmiddag een belangrijke zege geboekt op weg naar het WK van 2018. Irak werd na een zinderende ontknoping met 1-2 verslagen.

"Het was een moeilijke wedstrijd want Irak speelt zeer opportunistisch", vertelt de trainer aan Voetbal International. "Veel lange ballen op hun twee spitsen en dan drukzetten en gokken op de tweede bal." Irak kwam snel op voorsprong, maar in de laatste tien minuten kantelde Saudi-Arabië de wedstrijd met twee late penalty's.

Van Marwijk prijst zich dan ook gelukkig met de ontsnapping in de slotfase. "Toen lieten we de tegenstander lopen en uiteindelijk viel de een na de ander met kramp uit. Het was geen toeval dat we uiteindelijk in de slotfase toesloegen. De tegenstander was helemaal op."

Saudi-Arabië is door de zege koploper in groep B van de Aziatische WK-kwalificatiecyclus. De nummers één en twee in de poule, die in totaal uit zes landen bestaat, gaan rechtstreeks naar het WK. De nummer drie kan zich via de play-offs in een later stadium alsnog plaatsen voor het eindtoernooi in Rusland.