Nederlander op zijn plek in Denemarken: 'Beetje zoals AZ met Timmer en Landzaat'

Nederlander op zijn plek in Denemarken: 'Beetje zoals AZ met Timmer en Landzaat'

22-12-2016 17:37
1

Na mislukte avonturen in Griekenland en Hongarije heeft Kees Luijckx het voetbalgeluk in Denemarken hervonden. Waar landgenoot Rafael van der Vaart voortdurend in de spotlights staat, geniet de verdediger van de anonimiteit.

De dertigjarige Luijckx speelt sinds de zomer van 2015 voor SonderjyskE. "Het Deense voetbal is met dat in de Nederlandse competitie te vergelijken, maar je hebt hier minder creatieve spelers. Ook is het fysieker. Als centrale verdediger sta ik hier vaak tegen spitsen van 1.90. Hierdoor moet je echt fel de duels ingaan", vertelt hij aan het Noordhollands Dagblad.

De sfeer bij de club bevalt hem uitstekend. "Het is hier een beetje zoals bij het AZ uit het begin van mijn carrière", aldus Luijckx. "Met jongens als Henk Timmer, Tim de Cler, Barry Opdam en Danny Landzaat. Ik kwam toen net voor het eerst kijken bij de selectie." In 2014 vertrok de verdediger uit de Eredivisie. Het Griekse Niki Volos bracht echter niet wat hij had gehoopt.

"Het leven in de zon beviel goed, maar het was het klassieke verhaal van een voorzitter die opstapte waarna er geen salarissen meer werden betaald", stelt Luijckx, die na het faillissement van de club overstapnte naar Videoton in Hongarije. "Ik woonde daar in Boedapest. Als mens was het zeker een mooie ervaring, maar als voetballer is het een mislukt avontuur geweest."

In Denemarken klopt het complete plaatje. Luijckx tekende onlangs voor anderhalf jaar bij. Een terugkeer in de Eredivisie is voorlopig niet aan de orde. "Je weet nooit wat er gebeurt, maar ik heb het hier naar mijn zin. Ik heb het gevoel dat ik weer de oude ben."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie