Traoré beloond door Afrikaanse bond ondanks nachtmerrie in halve finale

Traoré beloond door Afrikaanse bond ondanks nachtmerrie in halve finale

06-02-2017 16:15
4

Ajacied Bertrand Traoré heeft van de CAF, de Afrikaanse voetbalfederatie, een plek gekregen in het elftal met de beste spelers van de Afrika Cup 2017. Dat elftal is maandagmiddag bekendgemaakt.

Traoré kwam de afgelopen weken met Burkina Faso in actie op de Africa Cup, die werd afgewerkt in Gabon. De aanvaller speelde een sterk toernooi, maar werd uiteindelijk de schlemiel in de halve finale. Hij miste zijn strafschop in de penaltyserie, waardoor Burkina Faso een plek in de finale misliep. Wel werd er een bronzen medaille in de wacht gesleept: in de troostfinale werd Ghana met 1-0 verslagen. 

Chelsea verhuurt Traoré dit seizoen aan Ajax, waar hij de verwachtingen in de eerste seizoenshelft niet volledig kon waarmaken. Op de Africa Cup leverde hij één assist af en wist hij één keer te scoren. Naast Traoré hebben onder meer ook Mohamed Salah en Christian Atsu een plekje in het eervolle elftal gekregen. Christian Bassogog, spits van winnaar Kameroen, werd uitgeroepen tot speler van het toernooi.