Botteghin: Soms ging ik met de bus, soms met de trein, soms met de metro

Botteghin: "Soms ging ik met de bus, soms met de trein, soms met de metro"

25-02-2017 10:12
6

Jaap Stam is een van de grootste voorbeelden van Eric Botteghin. Hij ontmoette hem toen PEC Zwolle hem in 2007 oppikte in Brazilië.

Botteghin groeide op in Sao Paulo. De voetbalopleiding van Gremio Barueri Futebol lag voor hem helemaal aan de andere kant van de stad. "Soms ging ik met de bus, soms met de trein, soms met de metro of soms met alle drie. Alles voor die ene droom", vertelt de Feyenoorder tegen de NOS.

PEC, toen nog FC Zwolle, realiseerde de droom van Botteghin. Hij kwam oog in oog met Stam te staan. "Hij was een van de beste verdedigers van de wereld. Ik heb veel van hem geleerd. Het is een grote man, een grote speler, maar als je met hem praat, merk je dat het ook een heel goede man is."

Bij Feyenoord is de Zuid-Amerikaan uitgegroeid tot een van de belangrijkste spelers. "Ik maak kleine stapjes, maar wel vooruit. Nu speel ik voor een topclub. Ik zit lekker in mijn vel en speel met veel vertrouwen. Mijn eerste droom heb ik waargemaakt, nu heb ik er nog een: kampioen worden. Dan heb ik alles bereikt wat ik vroeger wilde."