Van Gelder hekelt KNVB en Van Oostveen: 'Het is toch een gedrocht van jewelste?'

Van Gelder hekelt KNVB en Van Oostveen: 'Het is toch een gedrocht van jewelste?'

02-03-2017 17:55
14

Jack van Gelder haalt hard uit naar de KNVB en voormalig directeur Bert van Oostveen. De presentator vindt dat de Tweede Divisie het amateurvoetbal niets heeft gebracht. Tegenover Voetbal in de Bollenstreek hekelt hij de huidige voetbalpiramide.

"Het is toch een gedrocht van jewelste? Welke amateurvereniging profiteert er van de huidige voetbalpiramide met BVO's in de competitie?", stelt van Gelder tegenover VIDB. "Het betaalde voetbal heeft het door de strot geduwd van de clubs, die slecht hebben nagedacht over alle gevolgen. De voorlichting vanuit Zeist was veel te rooskleurig. Het is schandalig."

Van Gelder is hard voor Van Oostveen, toenmalig KNVB-directeur. "Volgens Van Oostveen zou het allemaal wel loslopen", aldus de presentator van Ziggo Sport. "De KNVB had heel simpel twee Topklassen op regio in moeten richten. Dan had je derby's gehouden en toch die mix gehad en geen extra competitie nodig gehad. Nu profiteren alleen de BVO's. Jong AZ promoveert makkelijk en dadelijk als bijvoorbeeld ook Jong Feyenoord instroomt, krijg je hetzelfde."

Van Gelder vindt dat de amateurclubs met de vuist op tafel moeten slaan. "Er zijn dertig BVO's in Nederland en één miljoen leden. Die hebben ooit, lang geleden, de basis gelegd voor dit alles. Dat moeten ze niet vergeten. Het wordt tijd dat het amateurvoetbal zich niet meer de wet op laat leggen door de Sectie Betaald Voetbal van de KNVB."