Twente slaat door: De eerste gekke deal was de transfer van Bryan Ruiz

Twente slaat door: "De eerste gekke deal was de transfer van Bryan Ruiz"

04-03-2017 08:31
5

Erik ten Hag maakte van dichtbij hoe FC Twente steeds gekkere transfers voltooide. Het begon allemaal bij de geslaagde deal rond Bryan Ruiz. De huidige trainer van FC Utrecht was destijds nog assistent in Enschede.

"Ik heb als assistent van Fred Rutten en Steve McClaren het begin van de tweede bloeiperiode meegemaakt", vertelt Ten Hag in De Telegraaf. Er werd gedroomd van een titel. "Een jaar na mijn vertrek is het onmogelijke toch mogelijk geworden. Dat heeft wel een hoge prijs gehad."

Twente moest de tol betalen voor wanbeleid. "De eerste gekke deal bij FC Twente was de transfer van Bryan Ruiz. Je kunt zeggen dat Ruiz FC Twente de titel heeft gebracht, maar dat was wel een waanzinnige deal. Daar was zo'n immens risico mee gemoeid. Dat had niks te maken met een gezonde bedrijfsvoering. Een transfersom van 5,5 miljoen euro voor zeventig procent van de rechten", schetst Ten Hag.

"Het grote probleem was dat het nog lukte ook. Sportief met het landskampioenschap en uiteindelijk is hij ook weer voor een hoger bedrag verkocht. Achteraf gezien zou het beter geweest zijn dat het niet was gelukt, omdat ze vanuit die geslaagde deal alleen maar verder zijn doorgeslagen", besluit Ten Hag.