'Veel aandacht voor Justin, maar daarmee worden andere spelers wel tekort gedaan'

'Veel aandacht voor Justin, maar daarmee worden andere spelers wel tekort gedaan'

22-05-2017 07:53
5

Patrick Kluivert vindt dat de ogen misschien wel te veel zijn gericht op zijn zoon Justin (18). Laatstgenoemde komt veel in de aandacht in aanloop naar de Europa League-finale. Het heeft alles te maken met het feit dat vader Patrick 22 jaar geleden Ajax de Champions League bezorgde als achttienjarige invaller.

"Ik houd mijn ogen zeker open, maar kijk vooral als Ajax-fan en trotse voetbalvader. Door mijn puntertje in Wenen en de opvallende parallellen met toen, is er veel aandacht voor Justin. Maar daarmee worden andere spelers misschien wel tekort gedaan", zegt Kluivert in De Telegraaf.

"Davy Klaassen, Hakim Ziyech en Lasse Schöne verdienen een pluim voor de wijze waarop zij vooropgaan in de strijd en de jonkies bij de hand nemen. Pas als je als team speelt, kunnen individuen hun extra waarde laten zien en het verschil maken."

Kluivert senior is zeker trots op zijn zoon. "Zijn beste voetbaleigenschap is zijn onbevangen, venijnige individuele actie, waarbij hij recht op het doel afgaat", zegt een trotse vader, waarna hij ook een compliment uitdeelt aan trainer Peter Bosz. "Peter verdient een groot compliment voor de wijze waarop hij de Ajax-filosofie uitdraagt. Ik hoop daarom van harte dat Ajax wint."