'Galatasaray vindt Sneijder-opvolger en bereikt akkoord met schrik van Oranje'

'Galatasaray vindt Sneijder-opvolger en bereikt akkoord met schrik van Oranje'

05-06-2017 09:04
10

Younes Belhanda staat voor een transfer naar Galatasaray. In Istanbul wordt de aanvallende middenvelder, die nu nog bij OGC Nice speelt, mogelijk de opvolger van Wesley Snejder.

Belhanda wordt al weken gelinkt aan een overstap naar Galatasaray en inmiddels zou het proces in een stroomversnelling terecht zijn gekomen. Volgens de Turkse editie van BeIN SPORTS heeft de Marokkaanse nummer 10 afgelopen weekend een persoonlijk akkoord bereikt met Galatasaray. Maandag vindt er in Marrakech een ontmoeting plaats tussen hem en Cenk Ergün, de technisch directeur van de Turkse topclub.

Om een deal tot stand te kunnen brengen, moet Galatasaray zaken doen met Dinamo Kiev. De Oekraiënse club verhuurde Belhanda afgelopen seizoen aan Nice, waar hij tot drie goals en zeven assists kwam in 36 optredens. Vorige week baarde Belhanda opzien door de ene na de andere doodschop uit te delen in de vriendschappelijke interland van Marokko tegen het Nederlands elftal. Na afloop schold hij bovendien zijn eigen supporters uit.