Overbodige Heerenveen-middenvelder heeft onderdak: 'Moet sleutelspeler worden'

Overbodige Heerenveen-middenvelder heeft onderdak: 'Moet sleutelspeler worden'

27-06-2017 12:14
6

FC Eindhoven heeft woensdag de transfer van Branco van den Boomen wereldkundig gemaakt. De 21-jarige middenvelder heeft aan de Aalsterweg een contract voor drie seizoenen ondertekend.

Voorzitter Frans Janssen laat aan de clubsite van FC Eindhoven weten dat hij verheugd is met de transfer. "We zijn erg tevreden dat we een regionaal talent als Branco weer terug naar FC Eindhoven hebben kunnen halen. Dit seizoen zal hij één van onze sleutelspelers moeten worden en daar hebben we alle vertrouwen in!"

Van den Boomen kwam in het seizoen 2014/2015 al uit voor de Eindhovenaren, met wie hij destijds een knappe tweede plek in de Jupiler League behaalde. Het leverde de door Ajax opgeleide middenvelder een transfer op naar sc Heerenveen, waar hij echter nooit wist door te breken. Een verhuurperiode aan Willem II afgelopen seizoen werd evenmin een succes.

Tegenover de komst van Van den Boomen staat het vertrek van drie spelers. Volgens het Eindhovens Dagblad mogen routinier Civard Sprockel, Daoud Bousbiba en Jonathan Rowell de Lichtstad verlaten.