'Riedewald leek op weg naar De Boer; Koeman gaat voor Ajax-transfer liggen'

'Riedewald leek op weg naar De Boer; Koeman gaat voor Ajax-transfer liggen'

11-07-2017 22:37
47

Frank de Boer leek zich te verzekeren van de komst van Jaïro Riedewald, maar Ronald Koeman wil met Everton roet in het eten gooien. The Toffees willen de transfer naar Selhurst Park met een last minute bod dwarsbomen.

Dat meldt The Liverpool Echo dinsdagavond. Riedewald leek op weg naar het Crystal Palace van De Boer, maar Koeman hoopt voor die transfer een stokje te steken. Hij heeft op het laatste moment een bod neergelegd bij Marc Overmars in de hoop dat Riedewald uiteindelijk voor Goodison Park kiest. Koeman ziet in de linkspoot vanwege zijn veelzijdigheid een uitstekende versterking. Dat Riedewald ook op het middenveld uit de voeten kan, zorgt voor pluspunten bij Koeman. De transferwaarde van Riedewald wordt geschat op 9,5 miljoen euro.

Riedewald lijkt zijn laatste wedstrijd voor Ajax al te hebben gespeeld. De twintigjarige verdediger annex middenvelder werd het afgelopen seizoen door Peter Bosz verbannen naar de reservebank en heeft zijn zinnen gezet op een transfer. Ajax wil hem die mogelijkheid geven. De club communiceerde onlangs al dat Riedewald met een andere club in gesprek is. Om welke club het gaat is niet bekend.