'Ajax, Feyenoord en PSV toonden interesse, maar vonden vraagprijs te gortig'

'Ajax, Feyenoord en PSV toonden interesse, maar vonden vraagprijs te gortig'

02-08-2017 07:29
12

Niet alleen Feyenoord was geïnteresseerd in Rick van Drongelen. De gehele Eredivisie-top heeft bij Sparta geïnformeerd naar de achttienjarige verdediger, meldt De Telegraaf.

Van een transfer naar de top van de Eredivisie gaat het waarschijnlijk niet komen, want Van Drongelen staat op het punt om naar Hamburger SV te verkassen. Daarnaast waren Ajax, Feyenoord en PSV niet bereid om te betalen wat de Bundesliga-club voor de jongeling wil neerleggen. De Telegraaf meldt dat HSV met Sparta een akkoord heeft bereikt over een transfersom van 3,5 miljoen euro. Door bonussen kan dat bedrag oplopen tot ruim vier miljoen euro.

Khalid Boulahrouz heeft bij HSV gespeeld en snapt op basis van zijn ervaringen dat Van Drongelen de stap maakt. "De vraag die in zijn geval meespeelt is: had Rick kans om naar Ajax, Feyenoord of PSV te gaan?", vraagt de oud-voetballer zich af in de ochtendkrant. "Als dat niet het geval is, vind ik zijn beslissing om van Sparta naar HSV te gaan een goede. Ik had destijds geen andere optie in Nederland. Een dag voor het sluiten van de transfermarkt klopte HSV opeens aan en was het ‘ja of nee’. Ik had geen keuze."