Keizer moet wissel uitleggen: Het stond goed, maar dan moet je wel de 1-3 maken

Keizer moet wissel uitleggen: "Het stond goed, maar dan moet je wel de 1-3 maken"

24-08-2017 23:28
85

Ajax-trainer Marcel Keizer moest zich op de persconferentie na afloop verantwoorden voor zijn wissel in de slotfase van het duel met Rosenborg. De coach wilde de 1-2 voorsprong verdedigen door Kasper Dolberg eruit te halen voor Devoyaisio Zeefuik en dat pakte verkeerd uit.

Op de vraag waarom Keizer afstapte van het systeem waarmee Ajax controle had over de wedstrijd, antwoordde de coach: "Het stond goed, maar dan moet je ook wel de 3-1 maken", zegt Keizer op beelden van FOX Sports. "Nu wilden we het slot erop gooien en dan is het klaar. Maar dat is niet gebeurd." Keizer stelde dat hij niet met drie centrale verdedigers wilde spelen. "Lasse en Joël speelden voor de verdediging op het middenveld. Hakim was de nummer tien. Dus er was eigenlijk helemaal niets aan de hand."

Keizer toonde zich bijzonder ontevreden na de 3-2 nederlaag en de Europese uitschakeling. Het is de eerste keer sinds 1966 dat Ajax niet een hoofdtoernooi in Europa haalt. "51 jaar zeg je... Dat is inderdaad een blamage. We weten dat we aanvallend voetballen en dat we ook wel wat kansen weggeven. Dan krijg je weleens van dit soort wedstrijden. We moeten zorgen dat we aan de goede kant van de score zitten, maar omdat wij er nu te weinig maken, is dit een heel vervelende constatering."