Ajax-deal in extremis afgeketst: 'Dit is altijd mijn grote droom geweest'

Ajax-deal in extremis afgeketst: 'Dit is altijd mijn grote droom geweest'

19-10-2017 19:27
22

Zijn transfer van Fluminense naar Ajax was zo goed als rond. Richarlison zat zelfs al op het vliegtuig naar Amsterdam. Tóch speelt de Braziliaanse aanvaller dit seizoen niet in de Eredivisie. Hij kon de mogelijkheid om in Londen aan de slag te gaan, namelijk niet laten liggen. 

Richarlison vertelt dat woensdag in een uitgebreid interview met The Telegraph. Eerder deed de twintigjarige jeugdinternational ook al een boekje open over de transfersaga rond zijn persoon. "Het ging allemaal zó snel. Ik had Ajax laten weten dat ik daar ging tekenen, maar de manager van Watford belde me op het laatste moment op."

"Voetballen in de Premier League is altijd mijn grote droom geweest", vervolgt de Zuid-Amerikaan. "Ik keek er vroeger met mijn oom naar op tv, Cristiano Ronaldo was mijn grote held. Daarom hoefde ik dus niet lang na te denken toen ik een aanbieding kreeg."

Watford en Richarlison doen het dit seizoen uitstekend in de competitie. The Hornets staan op de vierde plek en de aanvaller scoorde al drie keer. "Na mijn eerste doelpunt moest ik bijna huilen. Het was zo emotioneel. Bij mijn tweede goal trok ik mijn shirt uit. De captain zei tegen me: daar krijg je een boete voor. Oké, dat was het waard, haha."