Peru wint Eredivisie-onderonsje en gaat voor het eerst sinds 36 jaar naar WK

16-11-2017 07:33
12

Peru heeft zich als 32e en laatste land aan het rijtje WK-deelnemers toegevoegd. In de nacht van woensdag op donderdag won de ploeg van oud-PSV'er Jefferson Farfán en Feyenoorder Renato Tapia met 2-0 van Nieuw-Zeeland. Dat was genoeg na de eerste ontmoeting die in 0-0 eindigde.

Farfán zette Peru na een half uur spelen op voorsprong met een hard schot. De aanvaller speelt tegenwoordig voor Lokomotiv Moskou. 35 minuten lang mocht Nieuw-Zeeland hopen op een ommekeer, maar na 65 minuten was het gedaan voor de ploeg. Christian Ramos zorgde in de 65e minuut voor de bevrijdende 2-0, daar waar Peru meerdere kansen had laten liggen. Bij Peru stond Tapia in de basis. Aan de kant van Nieuw-Zeeland deed PEC Zwolle-middenvelder Ryan Thomas mee.

Peru moest zich via de play-offs zien te plaatsen voor het WK omdat het land in de groepsfase als vijfde was geëindigd, achter Brazilië, Uruguay, Argentinië en Colombia. Voor het land is het de eerste keer sinds 1982 dat het zich mag melden op een eindtoernooi.