'Of we kampioen van Nederland gaan worden? We zijn op de goede weg'

'Of we kampioen van Nederland gaan worden? We zijn op de goede weg'

19-11-2017 22:21
8

Het maakt Joshua Brenet niet uit of hij als rechtsback of linksback moet acteren. Vanwege het ontbreken van Santiago Arias hoopte de PSV'er echter op een plekje als rechtsback. Het werd linksback.

Derrick Luckassen werd aangewezen als Arias-vervanger, maar gaf meerdere keren aan dat hij het liefst in het centrum acteert. "Het was voor mij het belangrijkste dat ik speelde", zegt Brenet in gesprek met Voetbal Inside. "Het maakt niet uit of het links of rechts is. M'n sterkste positie blijft rechts vanwege m'n sterke been, maar het is voor mij belangrijk dat ik speel."

Op de vraag of PSV kampioen gaat worden, gooit Brenet er een aantal clichés uit. "Of we kampioen van Nederland gaan worden? We zijn op de goede weg. De bal is rond, er kan nog veel gebeuren. We hebben nog een paar wedstrijden te gaan en daarna een hele tweede seizoenshelft. Er kan veel gebeuren. Het belangrijkste is dat we de koppies bij elkaar houden. We moeten niet 100 procent, maar iedere wedstrijd 150, 200 procent geven. Dan zien we het daarna wel. Ik kan nu nog niet zeggen of we kampioen gaan worden. We zijn op de goede weg en moeten dit vol blijven houden."