'Real Madrid wil shoppen bij aartsrivaal Barça, ook Manchester City in de markt'

'Real Madrid wil shoppen bij aartsrivaal Barça, ook Manchester City in de markt'

31-12-2017 08:16
60

FC Barcelona-verdediger Samuel Umtiti staat naar verluidt in de belangstelling van aartsrivaal Real Madrid. Het opmerkelijke gerucht is op de late zaterdagavond de wereld in geholpen door The Daily Mail, dat zich op zijn beurt baseert op berichtgeving van het Spaanse Diario Gol.

De Koninklijke heeft een wisselvallige eerste seizoenshelft achter de rug en lijkt van plan om de kwetsbare verdediging van vers bloed te willen voorzien. De huidige nummer vier van de Primera Division zou samen met de aartsrivaal uit Barcelona jacht maken op Daley Blind, maar heeft naar verluidt ook zijn oog laten vallen op Umtiti.

Wedden

Meer odds

De 24-jarige Fransman heeft een gelimiteerde transfersom van zestig miljoen euro in zijn contract staan. Wanneer Real Madrid Umtiti daadwerkelijk losweekt van de aartsrivaal, zou het de eerste onderlinge transfer sinds 2000 zijn. Destijd maakte Luis Figo de controversiële overstap van Catalonië naar Madrid.

Manchester City wordt echter ook genoemd als mogelijke nieuwe werkgever voor Umtiti. Volgens boulevardkrant The Sun wil de Engelse koploper, die in de tweede seizoenshelft nog op vier fronten actief is, koste wat kost in januari een nieuwe centrale verdediger aanschaffen. Naar verluidt zijn ook The Citizens van plan om de vastgestelde transfersom voor de Fransman op tafel te leggen.