VoetbalPrimeur Elftal van de Eerste Seizoenshelft: spits

VoetbalPrimeur Elftal van de Eerste Seizoenshelft: spits

02-01-2018 15:30
28

De eerste seizoenshelft in de Eredivisie zit er op en dus is het weer hoog tijd om het beste elftal van de afgelopen maanden samen te stellen. De komende periode bepalen jullie welke spelers bij de beste elf van de Eredivisie tot nu toe horen. Ditmaal: de spits! 

Voor de positie van spits hebben wij vijf spelers genomineerd waar jullie op kunnen stemmen. In de poll onder het bericht is er de mogelijkheid om te stemmen. De vijf genomineerden zijn: 

Tim Matavz (Vitesse)
Wist in het verleden ook al makkelijk het doel te vinden voor FC Groningen en PSV. Over de grens lukte het niet echt, maar in Arnhem bewijst Tim Matavz dat hij het scoren absoluut niet verleerd is. 

Wout Weghorst (AZ)
Achttien duels in competitie en beker, veertien treffers: dat zijn hele aardige cijfers voor Wout Weghorst. De 25-jarige targetman van AZ rent 90 minuten per wedstrijd als een bezetene over het veld en is bloedfanatiek. Ligt het aan ons of is-ie dit seizoen íets minder irritant geworden? Koerst met zijn ploeg af op een plek in de top-drie. 

Nicolai Jörgensen (Feyenoord) 
Miste diverse wedstrijden vanwege blessures. Zonder de Deense vedette leverde Feyenoord veel punten in. Wanneer Jörgensen wél speelt, is hij eigenlijk altijd belangrijk voor de regerend kampioen. In dertien competitieduels was hij goed voor zeven treffers en drie assists. De mislukte Champions League-campagne leverde ook twee goals op. 

Fran Sol (Willem II)
Waar zou Willem II op de ranglijst staan zonder Fran Sol? Het Spaanse goudhaantje van de Tricolores was vorig seizoen goed voor tien treffers. Dat aantal gaat hij deze jaargang met gemak overtreffen, aangezien de teller van Sol in december al op negen staat. Of gaat Willem II zwichten voor een bod uit het buitenland? Het contract van Sol loopt komende zomer af. 

Jürgen Locadia (PSV)  
2016/17 was een seizoen om snel te vergeten voor Locadia, die lang geblesseerd was en slechts drie goals maakte in de Eredivisie. Deze jaargang schoot de rechtspoot uit de startblokken: vijftien wedstrijden, negen treffers. Kleine domper was de blessure die Locadia opliep tijdens het uitduel met Ajax. Waarschijnlijk is hij pas in februari weer inzetbaar. 

Stem ook op

Doelman
Linksback
Rechtsback
Centrale verdedigers
Controleur
Centrale/aanvallende middenvelders
Vleugelaanvallers
Trainer