VoetbalPrimeur Elftal van de Eerste Seizoenshelft: trainer

VoetbalPrimeur Elftal van de Eerste Seizoenshelft: trainer

02-01-2018 12:00
67

De eerste seizoenshelft in de Eredivisie zit er op en dus is het weer hoog tijd om het beste elftal van de afgelopen maanden samen te stellen. De komende periode bepalen jullie welke spelers bij de beste elf van de Eredivisie tot nu toe horen. Ditmaalde leider van de ploeg: de trainer.

Voor de trainerspositie hebben we zes genomineerden op een rij gezet. In de poll onder het bericht kunnen jullie een stem uitbrengen. De trainer met de meeste stemmen krijgt een plek op de bank. De kandidaten:

Erik ten Hag (FC Utrecht)
Een trainer die met zijn eigen plan altijd het maximale uit een ploeg kan halen en ook dit seizoen FC Utrecht weer optimaal laat renderen. Ten Hag heeft tijdens de eerste seizoenshelft lof geoogst vanwege de subtopplek met FC Utrecht, maar ook door het realistische spel van de Domstedelingen. Het leverde hem vorige week een transfer naar Ajax op.

John van 't Schip (PEC Zwolle)
Met aantrekkelijk voetbal een ploeg als PEC Zwolle na achttien wedstrijden op de vierde plek in de Eredivisie zetten is bijzonder knap. Onder Van 't Schip heeft PEC bewezen dit seizoen een eendagsvlieg te zijn: de geweldige start van de club werd vervolgd met een zeer constant restant van de eerste seizoenshelft. Van 't Schip laat zien dat de Hollande School en presteren nog altijd samen kan gaan.

John van den Brom (AZ)
Ondanks een aantal belangrijke vertrekkers staat AZ gewoon weer dichtbij de top in de Eredivisie: op plek drie met acht verliespunten meer dan koploper PSV. Van den Brom heeft het knap neergezet in Alkmaar dit seizoen met de vele jonge talenten in de ploeg en de resultaten mogen er zijn.

Phillip Cocu (PSV)
Cocu is misschien wel een van de meest bekritiseerde trainers van de Eredivisie, maar heeft van een aan het begin van het seizoen afgeschreven ploeg titelkandidaat nummer één gemaakt. Het voetbal is niet oogstrelend, maar wel realistisch en resultaatgericht. De poppetjes staan door Cocu goed bij PSV, ondanks dat de defensie kwalitatief niet van een hoog niveau is.

Fons Groenendijk (ADO Den Haag)
Altijd grootse plannen, maar met prestaties wordt dat lang niet altijd bijgezet. Groenendijk heeft ADO tot een zeer stabiele club uit laten groeien dit seizoen met een zeer knappe zevende plek bij het ingaan van de winterstop. Een leuk elftal met goede prestaties onder leiding van Groenendijk.

Maurice Steijn (VVV-Venlo)
Het kunstgrasvoordeel mag niet onderschat worden, maar alsnog heeft Steijn het geweldig gedaan met de promovendus. Met een selectie met nauwelijks Eredivisie-ervaring heeft VVV in de eerste helft een grote stap naar lijfsbehoud gezet. Slechts zes van de achttien wedstrijden verloren de Venlonaren, die knap tiende staan.

Stem ook op (stemmen kan nog tot 3 januari 10.00 uur): 
Doelman
Rechtsback
Linksback
Centrale verdedigers
Controleur
Aanvallende middenvelders
Buitenspelers
Spitsen