'Ten Hag vult vrijgekomen Bergkamp-plek in, geen verdere uitbreiding aanstaande'

'Ten Hag vult vrijgekomen Bergkamp-plek in, geen verdere uitbreiding aanstaande'

15-01-2018 11:45
35

Erik ten Hag neemt plaats in het Technisch Hart van Ajax. De deze winter aangestelde hoofdtrainer neemt de plek over van Dennis Bergkamp, die samen met Marcel Keizer en Hennie Spijkerman in december op non-actief werd gezet. 

Tot dat moment zat Bergkamp in het Technisch Hart. De Telegraaf schrijft dat Ten Hag de plek van de voormalig topspits overneemt. Directeur spelersbeleid Marc Overmars en hoofd jeugdopleiding Saaid Ouali hadden al een plek in het TH van de Amsterdamse club. Voorlopig blijft het Technisch Hart uit drie man bestaan, tekende De Telegraaf op uit de mond van algemeen directeur Edwin van der Sar.

Het Technisch Hart van Ajax dient als adviesorgaan voor de club. Eerder was Van der Sar zelf voorzitter van dit orgaan, tot hij in oktober 2017 besloot die taak naast zich neer te leggen. "Waar veel andere clubs een technisch directeur hebben, blijven wij van mening dat een driemanschap zoals ons technisch hart is, waarbij alle disciplines vertegenwoordigd zijn, het beste is voor onze club", zei Van der Sar destijds.