Van Drongelen neemt afscheid van trainer: Gisdol geslachtofferd na nederlaag

Van Drongelen neemt afscheid van trainer: Gisdol geslachtofferd na nederlaag

21-01-2018 10:45
14

Hamburger SV heeft trainer Markus Gisdol bedankt voor bewezen diensten, melden het doorgaans goed geïnformeerde BILD en Sky zondagochtend. Die Rothosen verloren zaterdag in eigen huis met 0-2 van hekkensluiter 1. FC Köln en staan daardoor voorlaatste in de Bundesliga.

De club van Rick van Drongelen begon met twee overwinningen aan het seizoen, maar in de daaropvolgende zeventien wedstrijden konden er slechts twee zeges worden bijgeschreven. De laatste overwinning werd halverwege november geboekt, toen HSV met 3-0 van TSG Hoffenheim wist te winnen.

Gisdol was sinds september 2016 werkzaam in Noord-Duitsland, toen hij het stokje overnam van de ontslagen Bruno Labbadia, maar is het volgende slachtoffer op het trainerskerkhof in Hamburg. De club versleet alweer twaalf trainers sinds de zomer van 2010, onder wie Bert van Marwijk. Wie HSV in de Bundesliga moet zien te houden, is vooralsnog onduidelijk. De club maakte als enige in Duitsland alle Bundesliga-seizoenen mee en degradeerde nog nooit.