Verbeek verklaart 'schijtbakkenvoetbal': 'Poeslief voor Cocu, ik krijg alle shit'

Verbeek verklaart 'schijtbakkenvoetbal': 'Poeslief voor Cocu, ik krijg alle shit'

29-01-2018 15:21
124

Gertjan Verbeek haalde zaterdag de headlines nadat hij zei dat PSV 'schijtbakkenvoetbal' had gespeeld tegen FC Twente. De oefenmeester van de Tukkers kwam er maandag op terug.

"Zoals het altijd is: als je een lang verhaal houdt en je eindigt met zo'n citaat dan wordt dat als oncollegiaal ervaren ofzo", zegt Verbeek tegen RTV Oost. "Dat had meer te maken met de manier waarop het journaille eigenlijk PSV een veer in de kont stak en ons afkraakte. Wij zijn de nummer zestien en we speelden tegen de koploper."

Verbeek meent dat er meer waardering had mogen zijn voor Twente, dat het PSV in de tweede helft moeilijk maakte. "Zij hebben heel angstig gespeeld, heel angstig gewisseld. Dan lult de media alleen maar over het resultaat en dat is de media op dit moment en daar weer ik mij tegen", verklaart de coach zijn actie.

Verbeek snapt niet dat Phillip Cocu na afloop niet geconfronteerd werd met het matige spel. "Dan hoor je dat na de wedstrijd niet omdat het 2-0 is en ze poeslief en aardig zijn voor mijn collega Phillip Cocu, terwijl ik alle shit over me heen krijg. Dan denk ik van wacht even, daar ben ik zelf bij en dan heb ik ook het recht om te verdedigen. Zonder daarbij excuses te zoeken."

Volgens Verbeek was het geen aanval op de speelwijze van PSV, al geniet hij niet van het spel van de Eindhovenaren. "Alles is te verdedigen, ze zijn nu ook weer uitgelopen."