Ajax op rapport: Frenkie de Jong en Eiting stelen de show in slordige wedstrijd

Ajax op rapport: Frenkie de Jong en Eiting stelen de show in slordige wedstrijd

18-02-2018 18:40
cw
2

Een dominant Ajax won zondagavond met minimale cijfers van PEC Zwolle: 0-1. AjaxPrimeur was erbij en gaf rapportcijfers aan de hoofdrolspelers. 

André Onana – 6 Kreeg in de eerste helft niets te doen. Oogde na rust wat onzeker: een paar zwakke passes en afstandsschoten van PEC die de keeper matig verwerkte.  

Joël Veltman – 6,5 Deed het verdedigend uitstekend tegen Youness Mokthar, toch een van de uitblinkers bij revelatie PEC dit seizoen. Mokhtar kwam er hooguit één keer langs bij de captain. 

Matthijs de Ligt – 6,5 Had héél weinig te duchten van Wouter Marinus tijdens het eerste uur. Na het inbrengen van Queensy Menig en Terell Ondaan moest De Ligt iets vaker aan de bak. Bleef alsnog simpel overeind. 

Frenkie de Jong – 7,5 Een hele sterke wedstrijd van de alleskunner van Ajax. Goed in de opbouw, dominant op het middenveld en sterk aan de bal. Wat een genot om hem aan het werk te zien. 

Nicolas Tagliafico – 7 Buiten een gele kaart viel de linksback niet echt op een fout te betrappen. Gaf weinig ruimte weg. Had in aanvallend opzicht wellicht iets meer kunnen betekenen in Zwolle. 

Lasse Schöne – 6 Het was niet de dag van Schöne. Liep er in de eerste helft een beetje verloren bij op het middenveld en werd een paar keer afgetroefd aan de bal. Erik ten Hag wisselde hem in de rust voor Carel Eiting. 

Hakim Ziyech – 6,5 Voor rust erg dominant. Kreeg veel ballen in de voet, verstuurde tal van slimme passjes en steekballen. Na rust werd Ziyech iets minder betrokken in het spel. Niet z'n beste wedstrijd. 

Donny van de Beek – 6,5 Zelfs als Van de Beek een matige pot speelt, is hij nog van waarde voor Ajax. Lijdt amper balverlies en duikt vaak gevaarlijk op voor het doel. 

David Neres – 6 Buitenspelers hebben hun grillen en dat is bij Neres niet anders: soms is alles, net zo vaak is het niks. Het lukte Neres niet echt om Bram van Polen vaak te passeren. Na de pauze miste hij bovendien een gigakans. 

Klaas Jan Huntelaar – 6 Een wedstrijd met twee gezichten voor de routinier. Voor de pauze ging bijna alles mis. Huntelaar mocht van geluk spreken dat hij geen kaart kreeg voor een elleboog, hij miste een grote kopkans én hij leed veel balverlies. Na rust tekende de spits voor de winnende goal en hield hij de bal prima vast. 

Justin Kluivert – 6,5 Een levendige wedstrijd van de kleine Kluivert. Er gebeurt áltijd wat als hij de bal heeft. Bijna trefzeker met een vlammend schot dat op de lat uiteen spatte. 

Wissels

Carel Eiting - 7,5 Wat een verschil met Schöne. Waar de Deense routinier niet zijn dag had - misschien ook door het kunstgras - speelde Eiting lekker fris. Deed het verdedigend goed en droeg ook in offensief opzicht zijn steentje bij. 

Siem de Jong - X Deed te kort mee voor een beoordeling.