Schokkend incident in Italië: twaalf hooligans vallen eigen spelers aan

Schokkend incident in Italië: twaalf hooligans vallen eigen spelers aan

Gepubliceerd: zondag 11 maart 2018 om 22:06zo 11-03-2018 om 22:06

De Italiaanse tweedeklasser Ascoli is zaterdagavond opgeschrikt door een bizar incident. Twee spelers van de Serie B-hekkensluiter zijn aangevallen door hooligans van de club, melden diverse Italiaanse media.

De 21-jarige middenvelder Samuele Parlati en de één jaar jongere reservedoelman Vincenzo Venditti keerden zaterdagavond laat terug in Ascoli na de 1-0 nederlaag bij Venezia eerder op de dag. Daar werden ze opgewacht door twaalf mannen, die hun gezichten hadden bedekt met sjaals van de club, meldt onder meer La Repubblica. Parlati kreeg een klap in zijn gezicht, waarna hij in gevecht raakte met zijn belager. Venditti probeerde tussenbeide te komen en kreeg vervolgens ook een paar klappen.

"Ik ben bijzonder teleurgesteld over het incident. Dit heeft werkelijk waar niets met sport te maken", laat clubvoorzitter Francesco Bellini weten. Bellini probeert de twee slachtoffers zo veel mogelijk te ondersteunen. "Wij zullen altijd achter onze spelers blijven staan. We geloven in ze en zullen ze altijd beschermen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws