'Ten Hag wilde Younes niet naar Jong Ajax sturen. Dat wilde Van der Sar'

'Ten Hag wilde Younes niet naar Jong Ajax sturen. Dat wilde Van der Sar'

12-03-2018 22:34
47

Voetbalanalist Jan Mulder staat volledig achter de veelbesproken actie van Ajax-aanvaller Amin Younes. De Duitse international weigerde om tijdens de slotfase van het duel met sc Heerenveen in te vallen en is inmiddels teruggezet naar Jong Ajax.

Mulder noemt Younes 'een held' en heeft alle begrip voor diens weigering. "Dit is een all time hero voor mij", laat de 72-jarige Groninger weten bij de Belgische talkshow Extra Time. Trainer Erik ten Hag kan op minder bijval rekenen van Mulder. "De trainer zei dat het een 'beloning' was voor zijn goede werk op training. Dat kán toch niet? Dit was misselijkmakend, een vernedering."

De eveneens aan tafel aanwezige Dennis van Wijk is het echter niet met Mulder eens. "Hij is per direct naar de B-kern gestuurd. Dat is nog een grotere vernedering", aldus de trainer van KV Mechelen, die afgelopen weekend met zijn ploeg uit de Jupiler Pro League degradeerde. Van Wijk wordt echter van repliek gediend door Mulder. "De trainer wou hem niet naar Jong Ajax sturen. Edwin van der Sar (algemeen directeur van Ajax, red.) wilde dat. Wie wordt er dan vernederd?"

Lees ook: Ajax verbant Younes na werkweigering uit selectie: twee weken bij Jong Ajax