Sandler: 'Toen wist ik al wel dat het einde verhaal zou zijn bij Ajax'

Sandler: 'Toen wist ik al wel dat het einde verhaal zou zijn bij Ajax'

29-03-2018 16:20
24

Anno 2018 is-ie één van de revelaties van PEC Zwolle en na de zomer mag Philippe Sandler (21) het zelfs laten zien bij het grote Manchester City. In de jeugd van Ajax, waar de verdediger liefst elf jaar speelde, redde hij het niet. 

In de B2 van Ajax sloeg het noodlot toe voor Sandler. "Van de ene op de andere dag kreeg ik blessures. Mijn heup, mijn lies, mijn onderrug... Ik had te maken met serieuze groeispurten. In die periode heb ik maanden aan de kant gestaan", blikt de rechtspoot terug in een interview met Voetbal International.

"Vervolgens ging ik naar de A2, waar ik voor het eerst centraal achterin werd gezet. Ik trainde mee met de A1, maar kreeg geen serieuze kans. Daar liepen jongens als Matthijs de Ligt en Leon Bergsma. Toen duidelijk werd dat Ajax A2 zou ophouden te bestaan, wist ik al wel dat het einde verhaal zou zijn."

"Nee, ik heb niet met deuren gesmeten. Ik heb veel te danken aan de jeugdopleiding van Ajax. Elf jaar heb ik er gespeeld. Daar ben ik de voetballer geworden die ik nu ben", benadrukt Sandler. "Ik neem niemand bij Ajax iets kwalijk. Anderen waren op dat moment misschien wel verder dan ik. Bovendien wist ik dat er meer manieren waren om de Eredivisie te halen."

In juni 2016 ondertekende de verdediger een driejarige deal in Zwolle.