Spits kan stap omhoog aan: 'De top-drie niet meer wat het is geweest'

Spits kan stap omhoog aan: 'De top-drie niet meer wat het is geweest'

06-04-2018 08:46
11

Fran Sol voert met vijftien goals de topscorerslijst van de Eredivisie aan. Dat is volgens Frank Demouge knap, aangezien het jeugdproduct van Real Madrid bij nummer dertien Willem II speelt.

"Als spits van Willem II is dat extra knap. Je krijgt veel minder ballen dan de spitsen van de top-drie", zegt Demouge tegen Omroep Brabant. "Een spits die bij een topclub speelt, krijgt misschien vijf kansen, terwijl Sol er bijvoorbeeld één of twee krijgt. Dan is het knap dat je zoveel scoort."

"Sol is een spits die van alles wat heeft", is ook Bud Brocken, net als Demouge oud-spits van de Tricolores, lovend. "Je ziet aan alles dat die jongen een goede opleiding heeft gehad bij Real Madrid. Hij heeft een goede techniek en een neusje voor de goal." Brocken denkt dat Sol de stap naar Ajax, Feyenoord of PSV aankan. "De top-drie van Nederland is niet meer wat het is geweest, de stap is kleiner geworden. Als Sol zich kan aanpassen en met betere spelers om zich heen speelt, denk ik dat zijn rendement alleen maar omhoog gaat."

Demouge ziet de Spanjaard de overstap wel maken naar een club als Feyenoord, zoals Willem van Hanegem al adviseerde. "Stel dat hij daar minder scoort dan verwacht, kan hij daarna altijd nog naar clubs als Heerenveen en FC Utrecht. Ik zou het wel leuk vinden als hij in Nederland blijft, om te zien of hij het niveau aan kan. Hij heeft nog nooit op dat niveau gespeeld, dus een club zal een gokje moeten nemen."

Lees ook'Hij is een ander type, maar hij kan Jörgensen opvolgen'