Overmars hoopt op oplossing voor Kluivert-conflict: 'Hij blijft een echte Ajacied'

Overmars hoopt op oplossing voor Kluivert-conflict: 'Hij blijft een echte Ajacied'

Gepubliceerd: vrijdag 18 mei 2018 om 20:50vr 18-05-2018 om 20:50

Ajax-directeur Marc Overmars heeft de deur nog niet gesloten voor Justin Kluivert. De vleugelaanvaller kondigde deze week aan dat hij de Amsterdammers wil verlaten, maar Overmars hoopt dat beide partijen nog nader tot elkaar kunnen komen.

"Ik heb nog steeds de hoop dat het goed komt. Justin blijft een echte Ajax-speler in hart en nieren", vertelt de directeur spelersbeleid vrijdagavond bij Inside Ajax op Ziggo Sport. Hoewel Kluivert heeft ingezet op een transfer naar het buitenland, benadrukt Overmars dat de vleugelaanvaller beter nog even in Nederland kan blijven. "Hij is een fantastisch talent, maar hij heeft de wedstrijden in de Eredivisie nodig om nog beter te worden."

Overmars is echter niet van plan om Kluivert, die naar verluidt de bestbetaalde Ajacied in de selectie wil worden, ten koste van alles voor de club te behouden. "Wij hebben ons salarisplafond allang opgerekt. Dat tienvoudige kunnen ze ook ergens anders verdienen." Kluivert lijkt van plan om in de zomer van 2019 transfervrij te vertrekken. "Een contract is natuurlijk eindig en hij heeft het recht om niet bij te tekenen."

Of Kluivert een Nicolai Boilesen-scenario tegemoet gaat (de Deen wilde in 2016 zijn contract niet verlengen en kwam vervolgens niet meer aan spelen toe, red.), kan Overmars niet zeggen. "We hebben hetzelfde gehad met Niklas Moisander, die ook weg wilde. Maar Stefano Denswil was nog niet klaar om hem op te volgen. Trainer Frank de Boer zei: dat gaat me punten kosten", houdt Overmars zich op de vlakte.

Lees ook: Overmars niet bereid Ajax-tieners te verkopen: "Dan kan Ajax beter stoppen"

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Moet Ajax Kluivert in de zomer verkopen?

Ja
77%
Nee
23%
(24323 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws